Ga naar de website van Runningtherapie Zeeland

Blessures - Adviseurs

Blessures blessures.... hoeveel kan je er hebben door hardlopen.  Denk maar eens aan:

Achillespeesontsteking - Beenlengteverschil - Blaren - Blauwe teennagels - Hamstringklachten - Kuitverrekking - Liesklachten - Lopersknie - Mortons neuroma (beknelde zenuw tussen de middenvoetsbeentjes - Nek- en schouderklachten - Overpronatie - Overtrainingsverschijnselen - Plantair fasciitis / peesbladontsteking - Platvoeten - Rugklachten - Shin splints - Spierpijn- ontsteking - Steken in de zij - Stressfractuur - Supinatie - Verstuikte enkel etc

BLESSURES 

Bij Loopgroep Zeeland doen wij er alles aan je zo efficiënt en blessurevrij mogelijk te laten hardlopen.
Toch is de kans op blessures altijd wel aanwezig. Dit kan verschillende lichamelijke oorzaken hebben. Anthony van den Berg begeleidt u graag naar een efficiëntere en minder blessure gevoelige houding. Met een extra techniektraining, eventueel met een korte video analyse en/of door te verwijzen naar specialisten.

Heb je een blessure of ervaar je andere lichamelijke ongemakken bij het lopen neem dan altijd contact op met Anthony en blijf niet zomaar weg van trainingen. We verwijzen je graag door en begeleiden je graag bij je terug keer van een blessure. Ga nooit zo maar weer lopen na een blessure, maar neem altijd even contact op met Anthony. Ook als je inmiddels al geen lid meer bent doordat je lidmaatschap tijdens de blessure tijd is verlopen. Loopgroep Zeeland helpt je graag weer op weg !
Ben je lid bij Loopgroep Zeeland dan kan je kosteloos "opnieuw" in te stappen bij de Start Running Efficiency cursus..

Wij helpen je graag verder. Hieronder de contacten die dat ook graag doen.

Anthony geeft ook prive clinics met video analyse. Efficienter lopen en het zelf zien. Hoe loop je nu? Met de uitgebreide video clinic ga je zien, voelen en ervaren hoe het anders kan. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Nancy Burger, onze fysiotherapeuteNANCY BURGER - FYSIOTHERAPEUT

 

 

Ik ben Nancy Burger, algemeen fysiotherapeut en afgestudeerd in 1993. Werkzaam als zelfstandige sinds 1995, nu in mijn praktijk aan huis op Weststraat 2 te West-Souburg. In de loop van de tijd heb ik verschillende cursussen gevolgd waaronder Mc. Kenzie, Mulligan-concept, bekkeninstabiliteit en kinesiotaping.

In de praktijk komen mensen van alle leeftijden voor behandeling en de klachten zijn ook zeer divers waaronder de laatste jaren ook steeds meer klachten opgelopen bij het sporten en m.n. het hardlopen. De laatste tijd ben ik mij daardoor steeds meer gaan richten op de hardloopblessures.

Zelf ben ik al jaren een enthousiaste loper, sinds 2007 in groepsverband en ik doe 1 keer per week een zwemtraining. In 2010 heb ik de kustmarathon gelopen en in 2012 de marathon van Madrid, beiden een hele uitdaging en belevenis. Omdat ik vorig jaar zelf een langdurige blessure had ben ik gaan zwemmen en heb ik als nieuwe uitdaging meegedaan aan de 1/8 triathlon van Vlissingen.
Door mijn contact met hardlopers uit diverse loopgroepen ontvang ik regelmatig hardlopers met diverse blessures die ik vanuit mijn eigen ervaring, opleiding en betrokkenheid zo goed mogelijk probeer te behandelen.

Contactgegevens:
via Facebook Nancy Burger op Facebook

of

Praktijk voor Fysiotherapie
Weststraat 2
4386 AZ Vlissingen
0118 478866


ROBERT- JAN SIES - SPORTMASSEUR 

Sportmassage Walcheren  

Fit en blessurevrij

Je hoeft geen topsporter te zijn om naar de sportmasseur te gaan. Een behandeling bij de sportmasseur is voor iedere sporter heerlijk en goed voor alle spieren. De afvalstoffen die na het sporten vermoeidheidsverschijnselen, kramp of pijn veroorzaken worden uit de spieren gemas­seerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Daarbij is de massage lichamelijk en psychisch zeer ontspannend. Al deze zaken zorgen ervoor dat je sneller herstelt. Ook kun je sportmassage inzetten als onderdeel van je warming up en op deze manier je spieren activeren.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt rekenen op een persoonlijke begeleiding en een deskundig advies. Je sportprestaties staan immers niet los van jou als persoon. Samen kijken we naar je trainingen, schoeisel, voeding, maar ook naar je dagelijks werk en per­soonlijke omstandigheden, zodat je optimaal en klachtenvrij kunt bewegen.

Wat kun je verwachten?

Afhankelijk van de zorgvraag houden we eerst een anamnese (vraag gesprek), lichamelijke inspectie, functie onderzoek ( actief, passief, weerstand/kracht), spierlengte testen en metingen. Al deze gegevens worden verwerkt en opgenomen in een behandelplan. Daarna zal de sportmassagebehandeling worden gestart of vindt doorverwijzing plaats.

Sportmassage ook voor niet sporters?

Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Wie zijn wij?

Robert-jan Sies          Sportmasseur met blessurepreventie, Stoelmasseur, Medical Taping

Daniëlle Sies              Sportmasseur, Wellness masseur, Medical taping

Inge Davidse              Sportmasseur, Stoelmasseur, Wellness masseur

Contact gegevens

Telefoon:        06 - 11 15 13 30

E-mail:            sportmassagewalcheren@gmail.com

Website:          www.sportmassagewalcheren.nl

                          www.therapainplus.nl

Sportmassage Walcheren is aangesloten bij het NGS en SCAS geregistreerd.

 TIP: Informatie over ontstaan blessures kijk op http://sportmassagewalcheren.nl/blessure-preventie.html

Robert-Jan Sies

Sportmassage Walcheren
Robert-Jan Sies
Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen
telefoon: 06 - 11 15 13 30
e-mail: sportmassagewalcheren@gmail.com

 

Hieronder een aantal links naar sites die wat over blessures schrijven:

http://www.runnersweb.nl/Gezondheid/Blessures/Blessure-ABC.htm

http://www.voorkomblessures.nl/csi/websitesportblessure.nsf/

http://www.sportzorg.nl/

http://www.runinfo.nl/hardloopblessures.htm

http://www.blessurevrij.nl/

http://www.hardloopschema.nl/?p=tools&cat=blessuretop5

http://www.runningholland.nl/blessures.html

http://www.hardlooparchief.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=277&Itemid=394

Loopgroep Zeeland

 

top